La Residència del Seminari Diocesà de La Seu d’Urgell ha rebut un ajut econòmic de 13.720 euros de la Fundació la Caixa. La donació va destinada a finançar l’equipament mobiliari sanitari adaptat per a la residència de preveres jubilats. I, també per donar suport als usuaris de la residència assistida i la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital. Amb l’ajut, s’incorporaran 8 llits i 8 butaques articulades.
CaixaBank ha canalitzat l’ajut de la Fundació “la Caixa” per la compra d’aquest equipament als responsables de la gestió de la Residència del Seminari Diocesà en un acte que ha tingut lloc aquest dimarts al Palau Episcopal presidit per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i pel director d'Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, i pel director d’Institucions de Caixabank a Lleida, Geremí Camí.
L’edifici del Seminari acull la residència de sacerdots jubilats amb una dotzena de preveres que han servit pastoralment a la Diòcesi. Des del passat mes de març també hi ha instal·lats a la tercera planta de l’edifici els residents de la Fundació Sant Hospital per tal de minimitzar el risc de contagi d’aquest col·lectiu. L’estada dels usuaris de la Fundació està prevista fins a finals d’any com a mesura de prevenció de la Covid. L’acolliment és possible gràcies a la cessió d’ús de l’espai a títol gratuït que ha realitzat el Bisbat d’Urgell.