Els ajuntaments de Rialp i Sort i el departament de Territori i Sostenibilitat han signat aquest divendres el conveni sobre el projecte de via ciclista entre els 2 municipis pallaresos. Preveu unir els 2 municipis amb una distància de 2,7 kilòmetres i uns 3 metres d’ample en la majoria de trams. Fa temps que s’hi treballa i a principis d’any es vol tenir redactat el projecte constructiu.

La Generalitat de Catalunya assumeix el cost de l’obra que es preveu que sigui d’uns 2,2 milions d’euros i un cop finalitzada cedirà la gestió als ajuntaments de Sort i Rialp per al seu manteniment. Els dos consistoris ho veuen com una oportunitat tan ples veïns i veïnes com un atractiu més pel turisme.

El pressupost de l’obra està previst dins del pla d’inversions, de manera que està garantit, i les obres començarien entre finals del 2021 i principis del 2022.
És la primera via verda d’aquestes característiques que es projecta a la zona. Però el departament està treballant també amb un projecte a través de Ferrocarrils amb un carril bici de Lleida a la Pobla de Segur en combinació amb el tren.

Parlen al vídeo: ISIDRE GAVÍN, SECRETARI D’INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT - RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT - GERARD SABARICH, ALCALDE DE RIALP