Un cop s'ha conegut el pla de desescalada amb els diferents trams que han de permetre recuperar poc a poc una certa normalitat, les autoritats sanitàries continuen insistint en què els indicadors de la covid-19 han millorat però la situació encara és delicada. Des de l'Hospital de Cerdanya comparteixen plenament aquest missatge i demanen als ciutadans que no abaixin la guàrdia en les properes setmanes.

Des del centre sanitari confien que no es repeteixi la situació que es va viure a la comarca al setembre, quan es va disparar el nombre de contagis de coronavirus. En aquest sentit, apel·len a la responsabilitat de tots, tant dels que viuen tot l'any a la comarca com d'aquells que hi passen temporades.

Per la seva banda, els presidents comarcals i alguns alcaldes del Pirineu han demanat que el confinament municipal de dissabte i diumenge passi a ser ja de caire comarcal. Des del consell comarcal cerdà també consideren que cal garantir a la població l'accés als serveis que només hi ha en poblacions grans i que aquest fet no generarà més riscos sanitaris.

Fent un cop d'ull als indicadors, a Cerdanya el risc de rebrot ha baixat, de 815 a 738 i la taxa de reproducció de la malaltia és situa en 0,94, és a dir, per sota d'1, que és el desitjable.

Aquest divendres hi ha 4 persones amb covid-19 ingressades a l'hospital cerdà i dos pacients pendents de diagnòstic.

Parlen al vídeo: XAVIER CONILL, DIRECTOR ADJUNT HOSPITAL CERDANYA - ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA