El departament de Salut ha aixecat la intervenció que va fer el mes passat a la residència geriàtrica Sant Roc de Bellver de Cerdanya. Segons han explicat des del mateix departament, des d'aquesta setmana la gestió ja no està sota el control de la Fundació Hospital de Puigcerdà, la quan se n'havia fet càrrec des del passat 20 d'octubre després que Salut emetés un informe on assenyalava deficiències per frenar un brot de covi-19. Una vegada el departament ha constatat que aquestes s'han resolt, ha tornat la gestió plena a l'Ajuntament de Bellver.

Des d'un primer moment, el consistori ha recalcat que no s'ha tractat d'una intervenció sinó de la contractació d'un professional tècnic assessor que ha ajudat a gestionar l'equipament.

A la residència d'avis de Bellver hi viuen actualment una trentena de persones. El brot de covid-19 va afectar deu residents i quatre treballadors però ja s'ha superat.

El nou informe del Salut constata que la gestió ha tornat a la normalitat en tots els seus àmbits, gestió sanitària, social i detalls organitzatius, i que, per tant, aixeca la intervenció.