Al consell d’alcaldes d’aquest dimecres s’ha acordat fer un estudi global de la comarcal sobre l’impacte mediambiental, social i econòmic que suposa la implantació de parcs solars als diferents municipis. Aquesta decisió es pren després que diferents empreses s’hagin interessat per fer instal·lacions de plaques fotovoltaiques en diversos municipis del Pallars Jussà, fet que ha posat en alerta tan el sector polític com els veïns i veïnes de la zona.

També s’ha comptat amb la presència de la Plataforma Salvem lo Pallars, que naix per mostrar el seu desacord arran d’un possible macroprojecte de parc solar d’unes 700ha.

A més, des de la plataforma també es planteja la possibilitat de la sobirania energètica.

L’informe acordat al consell d’alcaldes ha de comptar amb visions dels diferents sectors de la comarca i es preveu començar-hi a treballar de forma immediata. També alguns ajuntaments es plategen la modificació del PUOM per frenar els grans parcs solars. El consell d’alcaldes ha tingut exposicions via telemàtica dels diferents departaments de la Generalitat que actualment regulen el sector de les energies renovables.

Parlen al vídeo: JORDI NAVARRA, PRESIDENT CONSELL D’ALCALDES DEL PALLARS JUSSÀ