La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, han demanat formalment a la Generalitat que agilitzi l'obertura de la frontera amb Andorra. A través d’una carta adreçada a la consellera de Salut, Alba Vergés, i al conseller d’Interior, Miquel Samper, mostren "preocupació i inquietud" atès que l'esborrany del procés de desescalada que prepara l’executiu, no es preveu el desconfinament perimetral de Catalunya fins a mitjans de gener.

A l’escrit, insisteixen que no es pot deixar de banda l'ajuda que ha prestat i presta el Principat d'Andorra en aquests mesos de pandèmia entre les quals en matèria de salut.

També han fet referència a qüestions econòmiques subratllen que les crisis a Andorra tenen "un impacte molt significatiu a la comarca". Pel que proposen que els andorrans tinguin únicament les mateixes restriccions de mobilitat que els ciutadans de l’Alt Urgell.

La setmana passada, els representants de l’Alt Urgell van demanar que el confinament de cap de setmana establert per municipis sigui per comarques. Aquesta petició no es contempla a l'esborrany fins al segon cap de setmana de desembre.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL ALT URGELL