La CUP de la Seu d'Urgell ha proposat noves mesures per fer front a les conseqüències econòmiques i socials provocades per la COVID, tant a la població com al teixit comercial. El grup municipal posarà sobre la taula les qüestions al proper ple. D'entrada, la CUP reitera ampliar el nombre de col·lectius que poden fer ús de la targeta moneder.

També assenyala les exempcions en les tarifes d'aigua i escombraries d'acord amb les restriccions aplicades, així com l'Ajuntament apel•li els propietaris d'habitatges i locals comercials a no cobrar les mensualitats als seus inquilins, a canvi de bonificacions a l'IBI.

La CUP considera oportú l'estudi de diverses opcions de subvenció o préstecs per a l'adquisició d'estufes elèctriques per a exteriors per part de bars i restaurants del municipi.

A més, demanen una inspecció de la gestió de la Llar de Sant Josep. A la residència, es va detectar un brot de Covid, amb 30 positius, la setmana passada.

La CUP veu necessària una oficina municipal "que pugui ajudar els autònoms per a les línies d'ajuts obertes i els treballadors assalariats".

Parlen al vídeo: BERNAT LAVAQUIOL, REGIDOR CUP SEU D'URGELL