Per tal de facilitar la inserció laboral dels joves amb formació superior, el Consell Comarcal de Cerdanya participa en una nova edició del programa de joves en pràctiques de Garantia Juvenil, impulsat pel SOC. Durant sis mesos, els nois i noies faran tasques remunerades en alguna àrea del Consell Comarcal o en alguns ajuntaments. D'aquesta manera, adquireixen aptituds i competències que després els pot facilitar la seva incorporació al mercat laboral.

Normalment el programa té lloc d'octubre a abril. Enguany, degut a la pandèmia de la covid19, començarà a mitjans de desembre i fins el mes de juny.
Els interessats han de tenir entre 16 i 29 anys, tenir estudis superiors i estar actualment a l'atur. Enguany, per la situació actual, ha crescut el nombre d'interessats en apuntar-s'hi.

L'any passat, un total de 8 joves de Cerdanya van participar al programa. Aquest 2020 l'ens cerdà ha sol·licitat 12 places, que esperen aprovació.
El programa és possible gràcies a una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, del Servicio Público de Empleo Estatal i de la Unió Europea

Parlen al vídeo: CLÀUDIA SALA, REFERENT OCUPACIÓ CC CERDANYA