Preocupació per l'estat de conservació de les muralles de la plaça del Lledoner d'Oliana. El consistori considera necessària una rehabilitació en profunditat, més enllà de les reparacions puntuals que s'han anat fent. La inversió per millorar l'estat de l'estructura és de 400.000 euros, una xifra que segons explica l'alcaldessa d'Oliana Carme Lostao, les arques municipals no poden assumir.

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell va declarar el passat octubre les muralles com a Bé Cultural d'Interès Local, també es va catalogar com a BCIN l'església de Sant Serni d'Ogern i el monument de les Homilies d'Organyà.

Ara, l'ajuntament treballa perquè la Generalitat declari bé cultural d'interès nacional el testimoni més visible que resta de l'antic recinte murallat que protegia la vila des de l'edat mitjana. Les muralles configuren un antic baluard, possiblement dels segles XVIII o XIX, en un moment en què la vila s'havia de protegir de les agressions de l'artilleria. Aquest antic portal en arc, amb restes de l'escut heràldic d'Oliana permet l'accés a l'antic recinte murallat.

Parlen al vídeo: CARME LOSTAO, ALCALDESSA D'OLIANA