Els ajuntaments de Fontanals de Cerdanya i Bolvir han decidit millorar la seguretat del pont del Soler, una construcció sobre el riu Segre que separa els dos municipis. Fa temps que els consistoris tenien en ment renovar les baranes, ja que eren baixes i no complien la normativa vigent. Això representava un perill per als vehicles i per als vianants.

Les noves baranes laterals són de ferro i les ha fet una serralleria local. Ara sí, compleixen la normativa legal sobre seguretat en aquest tipus de viaductes.

Els treballs de substitució de les baranes ja ha començat i es preveu que en pocs dies ja estiguin enllestits.

L'actuació no ha suposat cap cost als ajuntaments, ja que han arribat a un acord amb l'empresa que ha desplegat la fibra òptica a la comarca, que es farà càrrec de les despeses del pont.

El Pont del Soler fa uns 12 metres d'alçada i uns 40 de llargada. Una meitat pertany a Fontanals i l'altra a Bolvir. Forma part d'un itinerari molt utilitzat, tant per connectar la zona de la solana amb l'obaga com per a passejar o anar en bicicleta.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA