El passat dissabte, Bellver de Cerdanya havia d'acollir les IV Jornades d'Estudis Comarcals, que organitzen conjuntament el Grup de Recerca de Cerdanya i l'Arxiu Comarcal. La covid-19 ha obligat enguany a fer unes jornades virtuals, de manera que s'ha habilitat una pàgina web amb els vídeos de les dues ponències encarregades i amb els d'aquells comunicants que han volgut gravar la seva intervenció. També s'hi poden trobar els resums de totes les comunicacions presentades. Aquestes es divideixen en 6 grans blocs: Història medieval, Història moderna i contemporània,  Patrimoni, Literatura, Urbanisme i  Medi natural.
Certificacions mèdiques recomanant les aigües de l'Alta Cerdanya, la restauració de les pintures de l'església de Talltorta, els Jocs Florals, els camins públics de Puigcerdà o la meteorologia de finals del segle 19 i principis del XX, són algunes de les comunicacions de les jornades que es poden trobar a la web.
Totes elles seran publicades al número 4 de l'ERA, revista cerdana de recerca que sortirà l'estiu de 2021.
Els organitzadors de les jornades confien en que la V edició es puguin celebrar presencialment, per poder gaudir, han dit, del caliu que es fa entre la gent que comparteix la passió pel coneixement de Cerdanya.