Aquests dies, Endesa està col·locant 750 metres de tanca perimetral en un dels punts del canal de Gavet on els Agents rurals han detectat que hi ha més caigudes de fauna autòctona dins del canal, concretament a l’entorn del barranc dels Inerts. Es tracta d’una actuació del Pla de Conservació de la Biodiversitat. I la idea és poder anar ampliant progressivament aquestes proteccions.

El cos d’Agents Rurals farà un seguiment per determinar el resultat de l’actuació.

Aquesta actuació forma part de l’acord que van subscriure el passat mes de juny Endesa i Agents rurals per establir accions per protegir i preservar la fauna i el medi ambient en general, sobretot on la companyia té infraestructures hidràuliques i desenvolupa activitats energètiques.
A la primavera és l’època de l’any on hi ha més caigudes. En el cas dels rèptils i amfibis, ja fa temps que es van posar unes rampes de sortida i de moment estan funcionant molt bé. També Endesa pintarà de color blau elèctric una de les rampes de sortida per a ungulats per senyalitzar-la, ja que és el color que més atrau a aquests animals.

Parlen al vídeo: MERITXELL GONZÀLEZ, TÈCNIC OBRA CIVIL ENDESA - MIQUEL ARILLA, CAP ÀREA BÀSICA AGENTS RURALS DEL PALLARS JUSSÀ