El parc natural de l’Alt Pirineu i la Federació de Pesca busquen aconseguir la certificació de qualitat Wild rivers, rius salvatges, per la capçalera del riu Noguera Pallaresa. Es tracta d’una certificació europea que acredita i protegeix rius intactes o amb mínimes alteracions des de la seva capçalera i fins com a mínim 10 kilòmetres aigües avall.

Aquesta iniciativa va començar a França fa uns anys i s’ha anat estenent per diferents països europeus. El fet de tenir el distintiu fa que aquestes zones tinguin normatives especifiques de protecció per la manteniment de la biodiversitat.

Sembla ser que la capçalera del riu Noguera Pallaresa té un estat de conservació excel·lent d’uns 30 kilòmetres, a cavall entre el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran i és un dels rius més ben conservats de Catalunya.

Parlen al vídeo: JOAN ORDI, PRESIDENT PARC NATURAL ALT PIRINEU