Detectat un brot de Coronavirus a la llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell. Hi ha sis positius de la vuitantena d’usuaris i una treballadora. Tots els positius són asimptomàtics i han estat aïllats en una zona habilitada amb aquesta finalitat.
Aquest dimarts el departament de Salut va realitzar un cribratge massiu a 120 persones, entre els residents i el personal del centre, després que una treballadora donés positiu per Covid.
Fins ara, no s'havia registrat cap cas de Covid a les residències de gent gran de la capital alt urgellenca .
Per la seva banda, tots els tests d'antígens que s'han realitzat als treballadors del Consell Comarcal de l'Alt Urgell han donat negatiu en Covid. Les proves s'han practicat a un total de 28 persones que desenvolupen la seva activitat professional a la seu de la institució. El cribratge s'ha realitzat aquest dimecres al matí després de detectar-se un brot amb 6 positius, els quals estan aïllats, com també estan confinats els contactes directes.
L'edifici del Consell Comarcal ha reprès aquest dijous l'activitat i l'atenció al públic de manera presencial, amb cita prèvia. Dimecres l'atenció s'havia fet telemàtica i telefònicament. L'equipament estava tancat per dur-hi a terme tasques de neteja específica.
Pel que fa a l'evolució epidemiològica a la capital alt urgellenca, aquest dijous hi ha tretze pacients ingressats al Sant Hospital per coronavirus. A l'àrea bàsica de salut de la Seu d'Urgell hi ha cent onze positius aïllats, i tres-cents setze contactes confinats.
Donant un cop d'ulls als indicadors epidemiològics, la taxa de reproducció de la malaltia a l'Alt Urgell ha incrementat en 0.01 punts, i és aquest dijous de 1.40. L'índex de risc de rebrot experimenta una tendència contrària, ha disminuït en 32 punts. Tot i que continua sent molt alt, és de 1.120.