L'ajuntament de Bolvir s'ha proposat restaurar la capella de Sant Rafael, situada molt a prop del nucli urbà, en un tram del Camí de Sant Jaume. El petit temple es troba en molt mal estat de conservació, amb els murs caiguts i sense sostre. És per això que el consistori vol recuperar aquesta ermita, abans que acabi desapareixent.

Així, doncs, el primer pas per poder recuperar la capella és confirmar la titularitat del terreny. Possiblement, l'ajuntament haurà de posar-se d'acord amb Carreteres de l'Estat, ja que a pocs metres de l'ermita hi ha la N260.
L'equip de govern situa en uns 70.000 euros el cost de la rehabilitació.
Tant aquesta, com altres capelles que hi ha a Cerdanya, expliquen la sacralització de punts de la xarxa de camins on es veneraven antics déus que protegien els caminants.
Actualment el camí de Sant Jaume, que creua diversos municipis de la comarca, és molt utilitzat per passejar o fer esport i representa un dels reclams turístics de la zona.

Parlen al vídeo: ISIDRE CHIA, ALCALDE DE BOLVIR