Per tal de reduir el risc de contagis de la covid-19 en espais tancats, les autoritats sanitàries recorden la importància de ventilar bé, per d'aconseguir una bona renovació de l'aire. L'hospital de Cerdanya ha compartit aquest dimecres a les xarxes socials un petit vídeo fet pel departament de Salut on s'explica per què cal fer una bona ventilació. Es recomana obrir les finestres almenys 20 cm i mínim entre 10 i 15 minuts. Això s'ha de fer tant a l'escola, en espais compartits i també a casa. Si es vol aconseguir una ventilació efectiva, convé obrir finestres o portes que es trobin oposades entre si, per tal que corri l’aire. També, cal realitzar a l’aire lliure aquelles activitats que ho permetin.

Aquestes recomanacions també les ha compartit el Consell Comarcal cerdà.

Per la seva banda, l'INS Pere Borrell de Puigcerdà han demanat als alumnes, també als seus perfils de xarxes socials, que vagin a classe abrigats, ja que periòdicament s'han d'obrir finestres. Des del centre també han agraït la complicitat dels estudiants i les famílies, per tal de superar aquests moments.