El parc natural de l’Alt Pirineu mostra una qualitat excel·lent per esdevenir punt de referència del cel nocturn. També en aquest sentit, els mesuraments de la qualitat sonora fets a les zones d’Isil, Alós i la Vall Ferrera mostren que l’espai té potencial per ser declarat Zona d'especial protecció de la qualitat acústica.

Si s’aconsegueix la certificació de cel fosc, juntament amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i el Montsec que ja la tenen, seria una de les zones d’Europa més extenses a tenir aquest distintiu. La idea és treballar un pla d’acció per aconseguir el certificat però també per mantenir-lo un cop es tingui.

Aquestes certificacions tenen una gran repercussió en l’àmbit natural, ja que la baixa contaminació sonora i lumínica és essencial per mantenir la biodiversitat però també per promoure activitats de sensibilització ambiental i de foment del turisme sostenible.

Parlen al vídeo: JOAN ORDI, PRESIDENT PARC NATURAL ALT PIRINEU