Investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu de la Conca Dellà han publicat un article a Cretaceous Research on descriuen noves restes fòssils d’un dinosaure de 'bec d'ànec' lambeosaurí que només es coneix per les troballes fetes a un jaciment del Pallars Jussà. Aquesta recerca revela que es tracta d’un animal de creixement lent però que assolia mides molt grans en comparació amb d'altres espècies que van viure als actuals Pirineus. Aquesta espècie és un dels darrers dinosaures no-avians que es va extingir a Europa. Concretament va viure fins fa 66 milions d’anys.
Al llarg dels anys, noves troballes han ampliat el coneixement sobre aquest dinosaure. Ara, les restes descobertes i excavades al 2018, corresponen a una pota posterior i un arc hemal, un os allargat i fi que formava part d'una de les vèrtebres de la cua de l'animal. També es considera que està relacionat amb una espècie més antiga descrita a la Xina als anys 50. A més, s’ha analitzat l'estructura interna dels ossos per intentar obtenir informació sobre les seves característiques biològiques.