L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el Consell Comarcal cerdà i l'ajuntament de Prullans han acordat la construcció d'una depuradora d'aigua, una necessitat que fa anys arrossega el municipi. El primer pas serà buscar el terreny on es situarà l'equipament. Un estudi antic definia el millor emplaçament sota la N260. Des del consistori, però, han explicat que miraran de trobar una zona més propera al nucli urbà per abaratir el cost de construcció i manteniment.

Actualment, les aigües residuals s'aboquen a l'entorn, excepte algunes urbanitzacions, que disposen de fosses sèptiques. La nova depuradora evitarà que aquestes aigües acabin al riu Segre i, per tant, Prullans serà un municipi més respectuós amb el medi ambient.

Un cop es fixi l'emplaçament de la nova depuradora, s'iniciarà el projecte tècnic. Des de l'ajuntament preveuen que els estudis estiguin enllestits l'any vinent i que els treballs puguin començar el 2022.

Parlen al vídeo: ALBERT MAURELL, ALCALDE DE PRULLANS