Abans d'acabar l'any i fins al 31 de maig, es restringirà la circulació motoritzada als camins de la vall de Santa Magdalena. La limitació afecta les vies rurals de la xarxa primària considerades d'alta muntanya i que transcorren dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu entre l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà. La decisió de regular els accessos de la vall la va aprovar la Junta Rectora el desembre de 2018, dos anys després es farà efectiva, amb aquest objectiu:

L'1 de novembre havia d'entrar en vigor la mesura, però encara no s'ha aplicat. Els representants dels ens locals que donen accés a la vall es reuniran la setmana que ve amb la direcció del Parc Natural per acabar de polir alguns detalls. Tot i que assenyalen que el confinament municipal del cap de setmana, els dóna cert marge d'actuació. Val a dir que les restriccions no afecten els propietaris de les finques que es trobin dins l'àrea restringida.

Les vies de la xarxa primària afectades per aquestes restriccions ja s'han senyalitzat.

Parlen al vídeo: MARIA SINFREU, PRESIDENTA EMD ASNURRI