L’Ajuntament de Tremp ha deixat sobre la taula en el ple extraordinari d’aquest dimecres la modificació puntual de POUM per regulació de la implantació d'energies renovables en sòl no urbanitzable. Una decisió compartida des de l’equip de govern i el grup a l’oposició. L’equip de govern ha manifestat que està a l’espera de rebre tots els informes dels departaments de la Generalitat de Catalunya implicats amb el tema per conèixer bé els paràmetres pels quals es regeixen.

Per la seva banda, Compromís per Tremp remarca que és un tema molt complex i que fa falta un extens debat i treballar perquè siguin projectes assumibles pel territori i no macroparcs.

L’alcaldessa ha dit també que, a petició dels grups d’Esquerra i Junts, en junta de portaveus s’ha acordat l’adhesió al manifest de la plataforma Salvem lo Pallars, aturem el macroparc solar. Organització que neix arran d’un possible projecte d’un macroparc solar al Pallars Jussà. Junts per Tremp però ha matisat que s’ha de tenir en compte el sector primari i les petites empreses de renovables.

Des del consistori s’ha remarcat que la modificació puntual de POUM queda aturada i que tan bon punt tingui resposta dels departaments del govern si fa falta convocarà un ple extraordinari per la regulació de la implantació de les energies renovables.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP - SÍLVIA ROMERO, PORTAVEU DE COMPROMÍS PER TREMP - ANNA RITZ, PORTAVEU DE JUNTS PER TREMP