Aquest grup de nois i noies entrenen els dijous a la tarda per poder participar aviat en alguna competició. Es tracta de l'equip ÚNICS Cerdanya, format per tretze jugadors i jugadores amb diversitat funcional. És la primera vegada que la comarca té un equip de bàsquet format per aquest col·lectiu, sota la direcció del Club Llívia-Puigcerdà. I no només això, sinó que també és el primer esport en grup on poden participar.

El club ha aconseguit l'autofinançament per adherir-se a la filosofia dels valors del moviment Special Olympics, una agrupació esportiva que té com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

El projecte compta amb el finançament i suport de l'Obra Social la Caixa, de diversos ajuntaments cerdans i també algunes empreses locals. El nou equip també s'ha unit a la Federació Catalana d’Esports per a disminuïts psíquics, per tal de federar als jugadors/es i tenir una assegurança per tots ells.

Millorar la coordinació i la mobilitat, treballar les relacions socials, reduir l'estrès o guanyar autoestima són alguns dels molts beneficis que els aporta formar part d'aquest projecte.

Els 13 jugadors, d'entre 18 i 56 anys, tenen ganes de superar-se, de seguir millorant el joc i de començar una mini lliga si tot va bé l'any vinent. Alguns tenen clar qui són els seus ídols.

La intenció del club és fer una presentació oficial de l'equip, començar l'any vinent a fer partits i també trobades amb altres conjunts. Tot això, però haurà d'esperar unes setmanes, quan les restriccions per frenar la covid permetin seguir amb l'activitat habitual. De moment, els tres entrenaments que han pogut fer al pavelló de l'Ins Pere Borrell han estat tot un èxit.

Parlen al vídeo: ALBA OLCINA, DIRECCIÓ I CORDINACIÓ ÚNICS CERDANYA - JORDI IZQUIERDO, ENTRENADOR ÚNICS CERDANYA - DOMINGO DE LA FUENTE, JUGADOR - MARIA DEL CARMEN MOLINA, JUGADORA - CÉSAR DÍAZ, JUGADOR - LAURA EXPÓSITO, JUGADORA - MARISOL NAVARRO, JUGADORA