L'organització del Tour de França ha donat a conèixer aquest diumenge el recorregut de la propera edició i es confirma que l'Alta tornarà a ser un dels escenaris de la prova reina de ciclisme de carretera. Serà l'11 de juliol del 2021, durant la 15a etapa.
Després de sortir de Ceret, els ciclistes rodaran fins a Prada i Vilafranca per després pujar fins la Perxa. De Montlluís aniran cap a Font-romeu i d'allà baixaran fins a Enveig. A continuació pujaran el Pimorent i es dirigiran cap a la frontera entre Porta i el Pas de la Casa. L'etapa comptarà amb quatre ports importants com són el de la Perxa, el Pimorent, Envalira, i Beixalís.
Segons recull el digital nord-català la Clau, cal remuntar-se a 1976 per trobar una sortida des de la Guingueta d'IX, o a 1968, quan va haver-hi una arribada a Bolquera i una sortida des de Font-romeu.
Recordem que, en els darrers anys, la Baixa Cerdanya ha estat zona de pas tant de la Volta Ciclista a Catalunya com de la Vuelta.