Detingut com a presumpte responsable d'una plantació de marihuana a gran escala al municipi de les Valls d'Aguilar. Els Mossos d'Esquadra han comptabilitzat 524 plantes en un bosc de difícil accés a Bellpui amb un pes brut de 90 kg. Després de fer-ne la tria, s'ha extret cabdells per un pes aproximat de 16,3 kg. Els agents a més, han constat que la plantació disposava d'una línia de reg des del riu de la Guàrdia, situat a un centenar de metres, i un refugi per a les persones que cultivaven les plantes.
La policia tenia indicis des de feia unes setmanes de l'existència de la instal·lació. Dijous passat la van localitzar, i l'endemà, divendres 30 d'octubre van detenir el propietari de la plantació. En el moment de l'arrest se li va intervenir dos telèfons mòbils i 1.030 euros en efectiu.
També es va realitzar una entrada i perquisició al domicili de l'arrestat. Durant l'escorcoll es va localitzar deu assecadors de marihuana amb 7 kg de cabdells preparats per a una imminent distribució, juntament amb una bàscula, deshumidificadors, ventiladors i material per afavorir el cultiu.
L'arrestat, veí de Noves de Segre, de cinquanta anys i de nacionalitat espanyola, se li atribueix un delicte contra la salut pública. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detingut ha passat aquest diumenge a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de la Seu d'Urgell.