Des d'aquest divendres a les 6 del matí i durant quinze dies, Catalunya està confinada perimetralment. El govern de la Generalitat ha endurit les mesures per reduir els contagis de la Covid-19.
En les primeres hores que s'ha començat a aplicar la mesura, s'han format retencions tant per entrar com per sortir de Catalunya a la frontera amb Andorra. Els agents de la policia nacional han aturat els conductors per conèixer el motiu del desplaçament i informar-los del tancament perimetral del territori català.
Comptats conductors han ensenyat la documentació que acreditava el motiu del viatge, i l'estona que hem estat a peu de la frontera, no vist cap vehicle que fes mitja volta i veure alterat així el seu desplaçament.
Amb el tancament perimetral, es prohibeix sortir o entrar de Catalunya, amb algunes excepcions: motius laborals i escolars: ja sigui anar a l'escola o fer exàmens oficials, qüestions mèdiques, tenir cura de persones dependents o gent grans, per raons d'urgència, i Retornar al lloc de residència. També estan permesos els desplaçaments a fora de Catalunya per renovar permisos o documents oficials o fer tràmits administratius inajornables.
La mobilitat transfronterera ja va quedar alterada a la primera onada de la pandèmia del coronavirus. La frontera es va tancar el 17 de març i es va reobrir el 12 de juny.
Aquesta restricció de la mobilitat s'afegeix al tancament per municipis els caps de setmana a partir de divendres a les 6 del matí. A més, es manté el toc de queda de les 10 de la nit a les sis de la matinada.