El confinament per municipis de cap de setmana imposat aquest divendres i fins dilluns a les sis del matí per intentar doblegar la corba de contagis de covid-19 ha frenat l'arribada massiva de turistes i segons residents a Cerdanya. Aquest divendres l'ambient ha estat força tranquil, sobretot a l'àrea del Túnel del Cadí, on pràcticament no hi circulaven vehicles, només algunes furgonetes i camions de mercaderies.

Qui també han notat les restriccions de mobilitat ha estat els comerciants de Bellver de Cerdanya. La majoria de compradors han estat veïns i veïnes i també alguns segons residents que des de fa un temps teletreballen des de la comarca.

El d'aquest divendres ha estat un ambient molt diferent del que han viscut els botiguers els darrers caps de setmana, quan s'han vist forces cues davant dels establiments.

Malgrat les noves mesures, aquest dijous a la tarda el volum de vehicles que circulaven direcció el Pirineu ha estat més alt que el d'un dia feiner. L'arribada d'alguns segons residents s'ha notat als supermercats i al comerços.

Si bé, com hem dit, no ha estat una arribada massiva com passa altres caps de setmana, sobretot amb festes com la de la Castanyada.

Parlen al vídeo: EVA BAQUÉ, DEPENDENTA FORN POUS BELLVER - MARIA FORCADELL, DEPENDENTA CARNISSERIA CAL QUERA BELLVER