L'anunci del govern francès d'un nou confinament total a partir d'aquest divendres ha fet que molts veïns i veïnes de l'Alta Cerdanya aprofitessin aquest dijous per desplaçar-se fins a la zona sud per fer algunes compres.

On s'ha vist molta afluència de vehicles amb matrícula francesa ha estat a les gasolineres de Llívia i Puigcerdà, especialment en aquesta, situada a tocar de la frontera. Els conductors aprofitaven que aquí els preus són més baixos per omplir el dipòsit, ja que a partir de divendres els desplaçaments estaran més restringits a tot França. Els treballadors de la gasolinera, que no donaven l'abast, han explicat a aquest mitjà que la presència de veïns de la zona nord ha estat constant. A més, també s'han format cues davant l'estanc situat al costat. Als supermercats i comerços de Puigcerdà hi ha hagut força presència de compradors de l'Alta Cerdanya i el Capcir.

La frontera que separa la comarca, però, de moment es mantindrà oberta, tot i que les possibilitats de moviment quedaran molt limitades. Els que podran creuar-la seran els treballadors transfronterers, tal com va passar en el confinament decretat el passat més de març.