El consell d’alcaldes del Pallars Jussà ha debatut aquest dimecres al vespre el possible macroprojecte d’instal·lació de 700 hectàrees de plaques fotovoltaiques a la comarca. El consell ha comptat amb la presència del director general de polítiques de muntanya i litoral, Albert Alins, que ha assegurat que fins al moment de la reunió el departament no havia registrat l’entrada de cap projecte d’aquestes dimensions a la zona. Tot i que ha remarcat que cada dia reben preguntes sobre projectes d’energies renovables. I que ara mateix del Pallars Jussà tenen algunes peticions d’instal·lació de plaques i el projecte més gran és de poc més d’onze hectàrees.
Els 14 alcaldes del Pallars Jussà s’han emplaçat a una reunió en els propers dies per veure com enfoquen el tema, després que aquest dimecres hagin expressat les diverses opinions sobre el tema. Les quals convergeixen en evitar macroparcs solars a la zona però també han remarcat que estan a favor de les energies renovables.

En els propers dies s’estudiarà la informació que es té i es vol contactar amb la plataforma Salvem lo Pallars, aturem el macroparc solar per intercanviar opinions i veure els punts de vista de diferents sectors del territori.

Parlen al vídeo: JORDI NAVARRA, PRESIDENT CONSELL D’ALCALDES DEL PALLARS JUSSÀ