El cicle 'Parlem d'Història-Desenterrant el passat' encara la recta final. Aquest dimecres al vespre s’ha celebrat la penúltima conferència, en format telemàtic. La temàtica és de plena actualitat ‘Temps de pandèmies recents (segles XIX-XX)’, centrada en dues malalties infeccioses: el còlera i la grip espanyola.

La conferència ha exposat l’estudi sobre epidemiologia del segle XIX que ha dut a terme el director de l’arxiu comarcal de l’Alt Urgell, Julio Quílez. El còlera i la grip espanyola van provocar canvis sanitaris, i també en l’àmbit social i urbanístic. Entre ells la projecció de l’eixample de les ciutats. En el cas de la Seu d’Urgell es va fer a través del Pla Bergós de 1927.

La darrera xerrada del cicle és dissabte 7 de novembre centrada en les primeres falles documentades de Catalunya.

Parlen al vídeo: JULIO QUÍLEZ, DIRECTOR DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT URGELL