Les opinions d’alcaldes i polítics diversos sobre el possible parc de plaques fotovoltaiques són força divergents. El macroprojecte preveu la instal•lació de 700hectàrees de plaques solars per part de la promotora BlueProm a la comarca. Mentre hi ha qui és bastant crític, altres aposten per escoltar i conèixer els projectes en detall per poder posicionar-se.

Els municipis afectats per aquest projecte són Isona i Conca Dellà, Castell de Mur, Talarn i Tremp.
Mentrestant ja s’ha creat un moviment de veïns i veïnes, la plataforma Salvem lo Pallars, que al seu manifest exposen la necessitat de vetllar pel patrimoni paisatgístic de la comarca i per una energia neta de proximitat que eviti l’especulació de grans corporacions. Remarquen que 700 hectàrees poden abastir 150.000 llars i que hipoteca molt territori a llarg termini i posa en risc el futur del sector primari de la comarca.
Al tancament d’aquest informatiu s’està celebrant un consell d’alcaldes del Pallars Jussà on es tracta el tema amb la presència del director general de polítiques de muntanya i del Litoral.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ I ALCALDE CASTELL DE MUR - JAUME CATALÁN, PORTAVEU DE CANDIDATURA DE PROGRÉS