Més de 430 voluntaris i voluntàries han participat en la recuperació de camins antics des de l’any 2016 a la Vall de Siarb. Un projecte que ha anat creixent i que enguany va fer les primeres passes per convertir-se en un Museu de Camins. Un museu a l’aire lliure que vol ser un espai de reserva viva de senders, cultura i patrimoni al Pirineu.
Malgrat la situació de pandèmia, la zona ha pogut acollir enguany, sota les mesures de seguretat pertinents, 7 camps de treball amb més d’un centenar de voluntaris. Als camps, alguns per joves i altres per adults, s’han desbrossat camins, refet parets de pedra seca i fins i tot s’ha recuperat trams d’un camí empedrat.
A través dels camins del museu es podrà accedir al Despoblat de Santa Creu de Llagunes, als búnquers i trinxeres de la guerra civil, a antigues moles farineres, cabanes de pastor, pobles de la vall i l’entorn natural.
El museu també oferirà formacions en construcció de murs i empedrats de pedra seca, visites guiades als diversos espais de la vall i activitats lúdiques i pedagògiques per als centres formatius.