El ple del Consell comarcal del Pallars Jussà celebrat aquest dimarts al vespre ha aprovat la taxa de residus per a l’any 2021 on s’ha augmentat un 10% la taxa que paguen els particulars, de manera que el rebut passarà a ser de 99,74€. En el cas de les activitats econòmiques però, el consell comarcal ha decidit congelar-lo.

Aquest punt ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern, format per Esquerra i Junts, mentre que Candidatura de Progrés hi ha votat en contra.

Des de l’equip de govern s’ha remarcat que l’objectiu és millorar les xifres de reciclatge per arribar al 50% que demana Europa. Ja que sinó hi ha penalitzacions. Precisament per l’any 2021 es preveu un cost de 270.000 euros, un 30% més de la mitjana fins ara.
I aquest novembre s’implantarà a Tremp una prova pilot que donarà incentius als usuaris que més reciclin a través d’una aplicació que recollirà el nombre d’envasos que es dipositin.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ - JAUME CATALÁN , PORTAVEU DE CANDIDATURA DE PROGRÉS