L'Àrea Bàsica de Salut de Cerdanya ha organitzat aquest dimecres al matí una campanya de vacunació massiva de la grip estacional. Aquesta s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, això vol dir majors de 60 anys, dones embarassades i malalts crònics. Enguany també s'hi ha inclòs personal sanitari, docents i treballadors de serveis essencials.

La campanya de vacunació ha tingut lloc al casal d'avis St Domènec de Puigcerdà, on recordem s'hi fan també les proves PCR de detecció del coronavirus. Amb aquest tipus de jornades es pretén reduir la pressió als centres de salut, ja que es tracta d'un procediment fàcil i ràpid. A més, per vacunar-se no ha calgut inscripció prèvia.

A mig matí ja s'havien vacunat un centenar de veïns i veïnes. Des de l'Àrea Bàsica de Salut han detectat que enguany l'interès per posar-se la vacuna de la grip ha estat major que altres anys.

La campanya de vacunació de la grip continua en els propers dies, tant als Centres d'Atenció Primària com als consultoris locals de les diferents poblacions cerdanes.

Es preveu que almenys unes 200 persones participin a la jornada de vacunació d'aquest dimecres, que s'ha fet seguint un protocol de seguretat per evitar contagis

Parlen al vídeo: CRISTINA VILALTA, ADJUNTA DIRECCIÓ ÀREA BÀSICA SALUT CERDANYA