El confinament perimetral d’Aragó deixa alguns municipis i comarques que estan a la frontera en situacions si més no estranyes. És el cas de poblacions com Montanuy, a Osca. Per als veïns i veïnes de Montanuy el seu nucli de referència pel que fa a compres i esbarjo és Vilaller i altres municipis de l’Alta Ribagorça. Amb el confinament però representaria que no hi poden accedir, situació que ja es va donar al confinament de la primavera, però que es va tenir en compte com a excepció. Igual que s’espera que sigui ara.

Aquesta mateixa comarca té la N-230 com eix principal. Carretera que enllaça Catalunya i Aragó en diverses ocasions al llarg del seu recorregut. Fet que fa que els veïns i veïnes de l’Alta Ribagorça creuin frontera per desplaçar-se.

També la zona de la Terreta, part del municipi de Tremp, que ha de creuar sí o sí zona aragonesa per accedir a serveis bàsics com metges i comerços espera no tenir limitacions per arribar-hi. Des de l’Ajuntament de Tremp s’ha remarcat que ja amb l’anterior confinament se’ls va comptabilitzar com a excepció.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, ALCALDESSA DE VILALLER I PRESIDENTA C.C. ALTA RIBAGORÇA