Concentració aquest dilluns al vespre a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell amb el lema Plantem-nos. La mobilització ha estat convocada per l'organització Endavant Alt Urgell per rebutjar el toc de queda. Aquesta mesura va entrar en vigor diumenge i l'aplicació és, de moment, durant quinze dies per intentar reduir els contactes i l'expansió de la Covid-19. El confinament nocturn limita la mobilitat de la població entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada.

Els concentrats han reclamat solucions i mesures que no comportin retallades de drets socials, civils i polítics. A més, han criticat que no s'hagi reforçat el sistema sanitari ni s'hagin millorat les condicions de treball dels professionals de la salut. Així mateix, lamenten que no s'hagin prohibit els acomiadaments, i que no s'hagin suspès lloguers, ni hipoteques.

L’Organització Socialista d'Alliberament Nacional ha assenyalat que els governs aprofiten l'estat de xoc per estendre el control social a la vegada que segons diuen tapen els efectes de les criminals retallades en sanitat que han deixat un sistema col·lapsat.

Parlen al vídeo: POL MAESE, ENDAVANT ALT URGELL