Veïns i veïnes del Pallars Jussà han creat l’organització Salvem lo Pallars per evitar que un projecte de 700 hectàrees de plaques solars tiri endavant a la comarca. De moment es demana a l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà un referèndum per decidir entre tots els veïns i veïnes l’ús dels terrenys públics que gestiona el consistori.
El projecte de col·locació de plaques fotovoltaiques està liderat per la promotora BlueProm i preveu instal·lar-ho en terrenys de diferents nuclis d’Isona i Conca Dellà, Tremp, Castell de Mur i Talarn.
Des de Salvem lo Pallars es veu com una agressió al territori i la idea és realitzar diverses accions per sensibilitzar a la població sobre la incompatibilitat del projecte amb el model de territori sostenible del Pallars Jussà.
Salvem lo Pallars remarca que no està en contra de les energies renovables, sinó d'un model especulatiu que atempta contra el territori natural i limita els projectes de desenvolupament lligats al turisme i la pagesia i els futurs projectes de desenvolupament fotovoltaic.