Les IV Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya es celebraran, finalment, en línia. Aquestes havien de tenir lloc el proper 14 de novembre al Centre Cívic de Bellver però, la situació sanitària actual, ha empès el Grup de Recerca de Cerdanya i l'Arxiu Comarcal a organitzar unes jornades virtuals. Així doncs, els ponents que ho desitgin podran presentar les seves comunicacions en vídeo i aquestes seran penjades al canal de YouTube del Grup de Recerca.

A mitjans de novembre, doncs, ja es podran veure les ponències de manera virtual, així com les dues conferències que havien de tenir lloc dins les jornades, una sobre ciències naturals i l'altra de temàtica històrica. Concretament, sobre el trencalòs i sobre Talló

Malgrat el canvi de format, des de l'entitat han explicat que l'any vinent es publicarà igualment la quarta revista ERA, que recollirà totes les ponències de les jornades.
Pel que fa a la resta d'activitats que el Grup de Recerca organitza aquests últim trimestre de l'any, algunes no les podrà mantenir. És el cas de la Nit de les Ànimes i el Memorial Lleó Borrell. D'altres propostes, però, de moment continuen endavant, com la presentació del llibre “La lluita per la República a la Seu, a l’Alt Pirineu i a Andorra”, d'Amadeu Gallart i dues conferències, una sobre el Tractat dels Pirineus i l'altre sobre genètica. També hi ha previst organitzar la lectura de Poemes i Cant de la Sibil·la del 30 de desembre.

Pel que fa a la resta d'activitats de principis de l'any vinent, queden a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRC