L'ajuntament de Guils de Cerdanya ha finalitzat les obres que han permès fer arribar la xarxa d'aigua potable a la urbanització Puigcerdà Residencial, situada al sud del municipi, per sota la N260. Es tracta d'un centenar d'habitatges que encara s'abastien de l'aigua de pous comunitaris i que, a partir d'ara, ja es podran connectar a la xarxa de subministrament públic.

Els treballs han consistit en ampliar la xarxa d'aigua del municipi fins aquesta zona, instal·lant canonades i perforant rases per abastir tots els habitatges. Com que es troba allunyat del nucli de Guils, s'ha hagut d'utilitzar uns 5 quilòmetres de canonada.

El projecte ha tingut un cost de 38.000 euros, dels quals la Diputació de Girona n'ha finançat 23.600.

Fa dos anys, l'ajuntament va fer arribar la xarxa d'aigua potable al nucli de Sant Martí que, fins llavors, també s'abastia de pous.

Tant la urbanització Puigcerdà Residencial com la de Sant Martí es van desenvolupar els anys setanta sense portada d'aigües. És per això que, des de fa uns anys, el consistori de Guils tenia el propòsit de fer arribar la xarxa d'aigua potable als veïns d'aquestes zones.

Parlen al vídeo: JOSEP MENDO, ALCALDE DE GUILS DE CERDANYA