El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha presentat aquest divendres la Guia d’escalada amb Chris Sharma. Es tracta d’un catàleg que es pot trobar en paper o en format digital que conté 12 rutes d’escalada a diferents indrets de la demarcació de Lleida i del Pirineu. El catàleg combina la imatge amb descripcions tècniques i de l’entorn i la situació. Però també és una guia d’autor on Crhis Sharma ofereix una part més intimista de cada ruta, què li aporta i les sensacions que li desprèn, valor afegit de la guia que ha destacat Juli Alegre, director del Patronat de turisme.
La presentació ha comptat també amb l’escalador Chris Sharma que ha posat de manifest l’espectacularitat de les comarques de Lleida i del Pirineu a l’hora de practicar l’escalada. Considera que la qualitat i quantitat d’indrets, en combinació amb el clima, que permet practicar l’esport tot l’any, i els accessos ho fan incomparable. També la quantitat de rutes equipades per experts. Ha remarcat que fa 15 anys que es mou pel territori i que encara li queden molts projectes per desenvolupar-hi.
La guia inclou rutes d’escalada a les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, la Vall d’Aran, l’Alt Urgell i el Solsonès.
Des del Patronat s’ha destacat el potencial que hi ha per recórrer en turisme actiu en aquestes comarques i com l’escalada és un dels principals punts a tenir en compte. A través de la guia es començarà tot un seguit d’accions per fer difusió de les rutes i el entorn.