La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà manté bona part del seu programa habitual de tardor-hivern. Les activitats, però, s'han hagut d'adaptar a les mesures de prevenció de contagis, com ara limitar l'aforament, mantenir les distàncies, utilitzar nous espais com la sala de l'arxiu o ventilar sovint les instal·lacions. Així, doncs, es porten a terme els clubs de lectura, les presentacions de llibres, el grup de conversa en francès o els tallers formatius.

Aquest mateix dijous ha tingut lloc una xerrada emmarcada en la Setmana Bio, que també s'ha retransmès per streaming, i dimecres vinent hi haurà un taller de robòtica per a nois i noies a partir de 12 anys. Al novembre tindrà lloc un nou curs per adults sobre les TIC.

Els responsables de l'equipament recorden als usuaris que, adoptant totes les mesures, la biblioteca és un espai segur.

Les dues activitats que, de moment, no es portaran a terme són l'Hora del conte del primer dilluns de cada mes per la dificultat de mantenir les distàncies amb infants petits i el programa de voluntariat Lèxic, que consisteix en una persona voluntària que ajuda a un nen o nena a millorar la lectura.

Pel que fa als serveis que ofereix la biblioteca, tots es troben en funcionament, tant el préstec de llibres i DVD i la consulta de diaris i revistes com l'ús dels ordinadors i tauletes digitals, a més de la zona infantil.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT CERDANYA