El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha tret a licitació la primera fase del canvi d'enllumenat públic per un de tecnologia LED en nuclis de la comarca. Aquest any, es canviarà l'enllumenat de 33 localitats urgellenques, per un import de 600.000 euros. També, enguany a través d'un conveni amb l'Associació Catalana de Municipis s'intervindrà en la il•luminació de 12 pobles per un import de 197.000 euros.

La segona fase del projecte s'executarà el 2021, amb una inversió de 454.000 euros i s'actuarà en 13 nuclis. En total es canviarà l'enllumenat públic en 58 nuclis alt urgellencs. Els objectius són reduir les emissions de CO₂ i millorar l'eficiència energètica.

El projecte també contempla altres actuacions com són la Implementació de sistemes de telegestió per 134.000 euros. Així com el canvi d'enllumenat dels edificis del Consell Comarcal, CDIAP, Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç i l'Estació depuradora de Montferrer per 28.000 euros. I la instal•lació d'una xarxa de cal•Lefacció centralitzada entre els equipaments del futur CAP de la Seu, el CDIAP i el Consell Comarcal per valor de 32.0000.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL