Ja han començat els treballs de rehabilitació a l'edifici on antigament vivien els mestres de l'escola Bac de Cerdanya d'Alp. L'immoble és propietat de la mancomunitat que formen Alp, Das, Urús i Fontanals i els seus consistoris han decidit refer tot el bloc, que es troba en força al estat, i crear habitatges socials. De moment ja han començat les obres als dos pisos que estaven més deteriorats.

L’edifici consta de vuit habitatges, cadascun d'uns 70 metres quadrats, amb cuina, menjador, un bany i entre dues i tres habitacions.
Els ingressos que s'obtingui dels lloguers socials dels pisos serviran per finançar actuacions de millora i manteniment tant a l’escola Bac de Cerdanya com a la llar d’infants Alpi, que donen servei als municipis de la mancomunitat.
El cost total d'aquesta primera fase és de 60.000 euros, dels quals 20.000 els aportarà la Diputació de Girona a través d'una subvenció per fomentar els habitatges amb finalitats socials. La resta de pisos s'aniran remodelant en els propers anys.
Aquests vuit habitatges s’afegiran als dotze d’aquest tipus que ja hi ha al municipi.

Parlen al vídeo: TOMÀS POUS, REGIDOR OBRES I SERVEIS AJUNTAMENT ALP