La Seu d'Urgell disposarà de xarxa 5G abans d'acabar l'any. Telefònica preveu que el nou sistema abasti els mesos vinents 17 municipis de la demarcació de Lleida, que sumen el 57% de la població lleidatana.
La multinacional ja ha començat el desplegament del 5G a la demarcació, i la Seu d'Urgell és una de les primeres ciutats del territori que disposarà del nou sistema juntament amb la ciutat de Lleida i altres capitals de comarca de més de 10,000 habitants.
En aquesta primera fase, la companyia estén la xarxa 5G amb arquitectura NSA (Non Stand Alone), mentre que la xarxa 5G SA (Stand Alone) s'aplicarà quan la tecnologia ja estigui plenament disponible després de l'estandardització. El desplegament inicial utilitza els emplaçaments i infraestructures ja existents.
La companyia assegura que les comarques de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran han estat "des del principi un escenari prioritari per als desplegaments del 5G de Telefònica" i confien estendre'l aviat a més zones de la demarcació.