El Consell Comarcal de Cerdanya i el Síndic de Greuges han signat un conveni de col·laboració per donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències comarcals. El conveni estableix l’elaboració d’un informe anual de balanç de l’activitat realitzada i la possibilitat de debatre’l en sessió plenària al Consell. 
Aquest conveni reforçarà la presència de la institució al territori per recollir les queixes i consultes de les persones residents. L'acord també estableix l’obligatorietat del Síndic de fer un mínim de dues visites l’any a poblacions de la comarca per recollir les queixes i consultes que puguin tenir els seus veïns i veïnes.
Per la seva banda, el Consell Comarcal divulgarà la feina del Síndic i les diferents vies per accedir-hi sense necessitat de traslladar-se a Barcelona: per mitjà del telèfon, web o directament a través de la visita de personal assessor de la institució a la comarca.
Amb la signatura d'aquest conveni, ja són 40 els convenis de supervisió en funcionament.