Han començat les reunions entre el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua, per promoure en els anys vinents les infraestructures de sanejament a la comarca alt urgellenca.

La fórmula per millorar el sistema de sanejament seran convenis entre l'ens comarcal i l'ACA. El Consell Comarcal de l'Alt Urgell preveu que a partir de l'any 2021 les dues entitats signin anualment dos convenis per posar en marxa les infraestructures.

Sobre aquesta matèria, el ple del mes d'octubre del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ha ratificat el decret d'aprovació del conveni amb l'ACA per a la inversió i millora de l'eliminació de fòsfor de l'estació depuradora d'aigües residuals de Monferrer. També s'ha ratificat el decret d'aprovació del projecte de substitució parcial d'aquest mateix col•lector.
Així mateix el ple comarcal ha ratificat el decret de sol·licitud de reanualització de la despesa de l'anualitat 2020 per a l'any vinent per a la redacció del projecte de l'obra de la depuradora d'Organyà. El cost de la redacció del projecte és de 60.000 euros. La construcció de l'estació depuradora a Organyà està vinculat amb el desenvolupament del polígon industrial en aquest municipi.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL