L'alcalde de Bellver de Cerdanya i president de la fundació de Serveis Sant Roc, Xavier Porta, assegura que la situació a la mini residència geriàtrica està totalment controlada. Aquest dimarts Salut ha anunciat la intervenció del centre perquè fa dues setmanes s'hi va detectar un brot de covid-19. Porta s'ha mostrat molt sorprès i molest per la notícia ja que el protocol que s'ha seguit ha estat el correcte. Així ho va ratifica dilluns el mateix departament de Salut, després de fer una inspecció satisfactòria tant de les instal·lacions i les mesures adoptades com del bon estat dels residents, que no presenten cap simptomatologia.

Fa dues setmanes una treballadora de la residència va donar positiu i es va fer el test a tots els residents i treballadors. El resultat va ser 10 usuaris i 4 treballadors afectats pel virus. De forma immediata es va procedir a sectoritzar i aïllar el centre, adoptant totes les mesures de prevenció. La totalitat de la plantilla ja s'ha reincorporat a la feina, excepte la responsable higienico-sanitària que, segons expliquen des del consistori, ha estat uns dies de baixa. Dilluns, però, ja va ser substituïda per una infermera de la Fundació Hospital de Puigcerdà. A més, possiblement es reincorporarà aquesta mateixa setmana.

Porta ha afegit que, a dia d'avui, el funcionament a la residència segueix com sempre. Per tot plegat, des de l'ajuntament de Bellver consideren la mesura totalment desproporcionada i alarmista, que només ha provocat el desencís entre la plantilla i els familiars.
Per la seva banda, des de la Fundació Hospital de Puigcerdà asseguren que no han rebut cap notificació de Salut i que el que han fet ha estat cessar una infermera especialitzada per cobrir una baixa. En cap cas, doncs, n'assumirà la gestió.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA