Des de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya s’ha col·locat una sèrie de sensors a la carretera de Sant Esteve de la Sarga, molt afectada per esllavissades, que permetran monitoritzar de manera constant els moviments de roques i serviran perquè l’accés a la localitat sigui més segur.

Des del municipi es remarca que unes comunicacions en condicions són essencials per evitar el despoblament.

En aquest sentit, el conseller creu que és necessari actuar sobre la carretera, però que és difícil d’executar.

Fa uns mesos que ha acabat l’actuació per part de Diputació de Lleida de reparació de l’esllavissada que va deixar la via totalment tallada i malmesa. Però ara el què es vol es estudiar el terreny i anticipar-se als moviments. Els sensors captaran senyals seguides del talús com a mínim durant sis mesos i encara es calcula mig any més de mesuraments més espaiats en el temps. Paral·lelament s’estudiaran alternatives que garanteixin la seguretat dels usuaris de la via. Calvet també ha expressat la necessitat d’augmentar des del govern la partida de subvencions per arranjament de camins.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT - JORDI NAVARRA, ALCALDE DE SANT ESTEVE DE LA SARGA