Aquest dimarts 20 d'octubre les perruqueries i centres d’estètica han aturat. Totes les perruqueries de la Seu d'Urgell s'han sumat a la convocatòria de vaga i no han aixecat la persiana. Reclamen una reducció de l'IVA del 21% al 10%. El col•lectiu assenyala que ofereix un servei bàsic.
L'any 2012 aquest sector van apujar l'IVA al 21%. I tot i ser considerats un servei essencial, encara no han recuperat l'IVA reduït, com sí que ha passat amb altres sectors.

Així mateix, els centres d'estètica han participat en la vaga. Però amb una diferència. Les perruqueries dimecres obriran, els centres d'estètica no, i estaran tancades durant almenys quinze dies per les mesures dictades pel govern català per frenar la propagació de la Covid-19. El tancament també afecta altres sectors com el de la restauració.

La pandèmia del coronavirus ha estat el detonant. La demanda del servei ha baixat i les despeses han augmentat, a causa dels protocols anti-Covid.

El sector explica que van tancar moltes perruqueries i centres d'estètica des de la pujada de l'IVA i a més, se n'han tancat moltes després del confinament.

Parlen al vídeo: ANA MORENO, PROPIETÀRIA STILGRUP