Amb unA inversió de 433.360 euros, l’Alt Urgell millorarà nou camins d’accés a nuclis habitats. D’acord amb la ratificació per part del Consell Comarcal de l’Alt Urgell del projecte del Pla de Camins a nuclis habitats per al 2020.
El Departament de territori i Sostenibilitat aportarà 375.200 euros, és a dir, un 75% del cost total de les actuacions. La resta, un 25%, l’assumiaran els respectius ajuntaments.

Les 9 intervencions es reparteixen en 8 municipis alt urgellencs. L’obra més magnitud és el reforçament del ferm del camí d’accés a Castellàs del Cantó, al terme de les Valls d’Aguilar. S’actuarà en un tram de gairebé quatre quilòmetres i compta amb un pressupost de 200.000 euros.
Al municipi de Coll de Nargó es portaran a terme dues obres amb un import total de 48.000 euros. Es tracta de la millora del camí de Coll de Nargó a Montanissell per Coll Piquer i el condicionament de la via de Montanissell a la carretera L-511 i del camí d’accés a Sallent entre la Creu de Ferri i Cal Driana.
També s’executarà la pavimentació de gairebé un quilòmetre del camí de Montant de Tost a Colldarnat al municipi de Ribera d’Urgellet, amb una inversió de 56.000 euros. Amb un pressupost de 30.000 euros hi ha l’estabilització d’un talús al camí d’accés al nucli d’Arduix al municipi de les Valls de Valira, les obres de conservació en el paviment de l’accés a l’Alzina d’Alinyà i l’actuació en un mur de contenció al camí d’accés a Ansovell, al terme de Cava.
A més es faran obres de conservació en el paviment del camí d’accés a Guils del Cantó al municipi de Montferrer i Castellbò i s’executarà la correcció de l’assentament i el reforç del ferm a la via d’accés a Cabó. L’import és superior als 10.000 euros en cadascun d’aquests dos punts.

Parlen al vídeo:  SERGI PARRAMON, VICEPRESIDENT PROMOCIÓ ECONÒMICA CONSELL COMARCAL