Aquest dilluns al matí s'han fet al voltant d'unes 300 proves PCR a l'escola Pau Claris de la Seu d'Urgell per detectar casos asimptomàtics de Covid-19. És el primer cribratge massiu a un centre educatiu a l'Alt Urgell al qual s'han testat alumnes, professors i personal del centre.

Divendres l'equip directiu de l'escola va rebre la notificació que els departaments de Salut i Educació detectar les cadenes de transmissió de la malaltia. La decisió va ser pressa arran de la confirmació de positius asimptomàtics a 6è curs.

També sobre qüestions relatives a l'evolució de la crisi sanitària, en les últimes hores s’ha registrat una defunció per la Covid al Sant Hospital de la Seu d'Urgell. La ciutat tanca la setmana amb un balanç negatiu, tres persones han mort per covid-19 a la seu d’urgell, dues de les quals al centre hospitalari. El nombre de pacients que han mort per covid-19 en la segona onada de la pandèmia al Sant Hospital és de quatre persones.
Aquest dilluns es troben dos pacients ingressats al Sant Hospital per la malaltia i hi ha 46 casos positius confinats al domicili. El nombre contacte estrets aïllats augmenta 33 persones i és 256.
Pel que fa a l'índex de risc de brot a la seu d'Urgell és de 613 punts, 26 punts més que en les darreres vint-i-quatre hores. Tot i que la taxa de reproducció de la malaltia als 7 dies a l'Alt Urgell es redueix lleugerament i se situa al 1.47.

Parlen al vídeo: NÚRIA TOMÀS, REGIDORA D'EDUCACIÓ I INFÀNCIA DE LA SEU